Wat mannen niet begrijpen

 


Ten eerste. Wat heb ik toch een heerlijke vent. Laatst plaatste hij een opmerking waar ik ábsoluut een blog aan moest wijden. Het heeft zo duidelijk weer hoe anders vrouwen bepaalde kwesties zien. En ik kan er zo om lachen.. 

Cadeautje zónder. Mannen?

Nou. Het zat dus zo. Mijn schoonzus is pas geleden bevallen. Aangezien wij vorig weekend in de rommel zaten van de verbouwing, besloten wij afgelopen weekend te gaan. Op de vlog die ik onlangs plaatste, heb je kunnen zien dat we zijn geweest. De cadeautjes die zo gezellig waren ingepakt toonde ik daar ook. Maar als het aan Victor had gelegen, hadden deze zonder papiertje richting kraamvrouw gegaan. Een cadeautje zónder.. Mannen?

Zó doen wij vrouwen dat niet

Na het sporten, kocht ik meteen allerlei verzorgingsproducten van Zwitsal. Daar had schone zus expliciet om gevraagd. Dus toen ik thuiskwam liet ik deze meteen zien. Vic vond het erg lief dat ik ze had meegebracht. Vervolgens zag hij mij met het papier hannesen, waarmee ik de producten natuurlijk vrolijk ging omhullen. Hierop zei hij: ” Oh dat hoeft niet joh. We geven ze wel zo. -Even stilte in huize theelepel-   “Waarom niet?” Hoorde ik mezelf enigszins verward stamelen. Hij vond het dus kennelijk wel goed zo. En mompelde iets met -dat is zoveel werk. “Nee. Zei ik meteen. Zó doen wij vrouwen dat niet. Dat is toch raar. Een cadeautje hoort toch ingepakt? Esperansa, die ons aanhoorde, lachte instemmend.

 

Hier – Cadeautje – Alsjeblieft

Hoe heerlijk ongecompliceerd zijn mannen! Zo doen ze dat vást ook onderling. En dan vinden ze het wellicht écht goed zo. Oók om zo een cadeau in ontvangst te nemen. Ik zie het al voor me. Oh tof, dank je wel. Het hele omhulsel niet eens missend. Vrouwen zijn zo anders. Ik zou best vreemd staan te kijken bij een setje verzorgingsproducten welke ik opgestapeld in mijn handen gedrukt krijg. Hier- cadeautje- Alsjeblieft. Uiteraard zou ik net zo dankbaar zijn. Alleen klopt dat plaatje dan niet. Bij die van een vrouw dan. Vertel eens. Hoe zou jij dat vinden?
Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

42 Comments

 • nicoleveevy

  11 april 2017

  Haha ja dat is echt een typische mannen opmerking! Uitpakken is gewoon leuk.. beetje het kind in ons denk ik.. iets krijgen en niet gelijk weten wat en dan dat papiertje eraf scheuren dat hoort gewoon bij een cadeautje!

  Reply
  • Cynthia

   11 april 2017

   Precies. Ja echt een man hé? Wij kunnen ons dat gewoon niet ‘permitteren.’

   Reply
 • Nancy Baten

  11 april 2017

  Hahaha, mannen zijn zoveel makkelijker!

  Reply
  • Cynthia

   11 april 2017

   Soms zou ik best man willen zijn..

   Reply
 • Ingrid

  11 april 2017

  Hahahaaa….zo herkenbaar. Ook ik kan super geconcentreerd pakpapier, lintjes, lettertjes, kaarten uitzoeken. De desbetreffende gelukkige die mijn met zorg uitgekozen cadeautjes krijgt moet wel blij zijn. En dan wordt ik gadegeslagen door mijn man en die zegt dan doodleuk…..”zo je bent weer lekker bezig, denk je dat ze net zoveel tijd besteden aan het uitpakken…..rits roets papier eraf gescheurd”
  Laat ons nou gewoon genieten van onze inpaktherapie hahaha.

  Reply
  • Cynthia

   11 april 2017

   Whaha. Ook echt een mannen uitspraak. Weet je wat Vic zei? En dat vergeet ik dan helemaal te vermelden in deze blog. Hij zei: ” Dat papier gaat er toch weer af..” Ge-wel-digg. Ik moet zeggen dat ik inpakken geen leuk werkje vind. Dat dan niet. Maar ik wil het wel gewoon ingepakt aanleveren… 🙂

   Reply
 • bonsje

  11 april 2017

  Ik kan helemaal niet mooi inpakken, dat doet Michel meestal. Maar een cadeautje is geen cadeautje zonder papiertje en een lintje….ik laat soms schaamteloos, dingen die ik voor mezelf koop inpakken Alleen voor het plezier van het uitpakken….

  Reply
  • Cynthia

   11 april 2017

   Ja Bonsje. Dat doe ik ook. En dan Lekker uitpakken thuis.

   Reply
 • Nadine

  11 april 2017

  Hahaha heel herkenbaar! Een cadeautje inpakken hoort er gewoon bij vind ik. Heerlijk om een mooi papiertje uit te zoeken en het cadeautje mooi in te pakken, daar kan ik echt van genieten. Mijn vriend geeft ook gerust een cadeau zonder in de pakken, dat boeit hem gewoon niet. Jij hebt je cadeautjes ook al zo vrolijk ingepakt!

  Reply
  • Cynthia

   11 april 2017

   Jij hebt ook een echte man dus.. Ik vind inpakken niet leuk om te doen ofzo. Maar on-ingepakt aanleveren. Dat kan volgens mijn brein niet..

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  11 april 2017

  Ik heb het ook graag ingepakt inderdaad. Maar ik vind de reactie van je man inderdaad kostelijk. Mannen zijn vaak wat meer recht toe recht aan, en leven volgens mij gewoon makkelijker. Die van mij tenminste wel.

  Reply
  • Cynthia

   11 april 2017

   Ik denk dat mannen daardoor meer rust hebben. Zij maken zich niet zo druk!

   Reply
 • rachel

  11 april 2017

  oke …..durf ik dit…ja dit durf ik neer te zetten maar hier is het dus echt andersom, ik geen geduld voor dat inpakken en hubby maakt er wel wat moois van 😀 hahaah heerlijk

  Reply
  • Cynthia

   11 april 2017

   Oh wat grappig zeg!! Jij bent daarin dus de ‘man’.

   Reply
   • rachel

    11 april 2017

    hahaha ja soms wel ja

    Reply
    • Cynthia

     11 april 2017

     Niks mis mee! Jij doet genoeg vrouwelijke dingetjes thuis, zie ik. 😉

     Reply
 • Jenn

  11 april 2017

  Hahaha, ja een cadeautje zonder papier klopt niet! Ik vind het hartstikke leuk om iets mooi in te pakken, daar geniet ik al van. En zelf cadeautjes uitpakken ook natuurlijk. Stiekem laat ik zelfs wel eens iets inpakken wat ik voor mezelf koop…

  Reply
  • Cynthia

   11 april 2017

   Jaa! Dat doe ik ook. Als ik een luchtje koop, en ze vragen of het een cadeautje is zeg ik Ja. Voor mezelf…

   Reply
 • Firmamama.nl

  11 april 2017

  Uh ja herkenbaar! Ik maak er ook altijd wat moois van, dat is toch gezellig geven. Mannen begrijpen dat niet. Ik zie hem altijd kijken als ik met mijn “cadeaupapier, lintjes en strikjes mand” aankom

  Reply
  • Cynthia

   11 april 2017

   En dan zo’n gefascineerde blik. Wat doet zij nou?

   Reply
 • alovelyadventurenl

  11 april 2017

  NEE een cadeautje zonder inpakpapier is geen cadeautje!!!! Dat is gewoon iets geven.. Bij mij is het altijd hoe feestelijker hoe beter. Mijn vriend geeft altijd gewoon geld.. achja

  Reply
  • Cynthia

   11 april 2017

   Dat kan natuurlijk ook. Geld..

   Reply
 • Roelina

  11 april 2017

  Ja zeg, dat kan toch niet! Een cadeau is pas een cadeau mét papier toch? Hilarisch. Zo krijg ik van een (alleenstaande) vriend (man) altijd een papiertje briefgeld in mijn hand gedrukt op mijn verjaardag. “koop er wat moois voor” vergezeld met 3 zoenen, dat dan weer wel/ heerlijk toch die kerels. Het is wel lekker overzichtelijk 🙂

  Reply
  • Cynthia

   11 april 2017

   Heerlijk ja! En hij (die alleenstaande vriend van jou) heeft ook geen vrouw die erop wijst. Maar lekker boeiend. We kennen de mannen en vinden dat stiekem schattig.

   Reply
 • TypischKim

  11 april 2017

  Wat geweldig geschreven dit!

  Reply
  • Cynthia

   11 april 2017

   Dank je wel Kim!!!! Xxx

   Reply
 • Mooier Leven

  11 april 2017

  Hahaha een cadeautje hoort ingepakt te zijn inderdaad. Anders lijkt te meer alsof iemand even een boodschap voor je heeft gehaald en je diegene nog terug moet betalen. Dus ik ben voor een cadeautje met!

  Reply
  • Cynthia

   11 april 2017

   Ja precies zo!! Cadeautje mét voor ons!!

   Reply
 • Charel

  11 april 2017

  Het hoort er gewoon bij haha! Ik vind het super! En pak het liefst alles in hahaha!

  Reply
  • Cynthia

   11 april 2017

   Vind ik ook Charel!!

   Reply
 • Victor

  11 april 2017

  Tja, waarom moeilijk als het makkelijk kan dames ? 🙂

  Reply
  • Cynthia

   11 april 2017

   Haha Vic!

   Reply
 • Marieke

  11 april 2017

  Haha heerlijk hè die mannen!! Ik pak ook alles in hoor! 😉

  Reply
  • Cynthia

   11 april 2017

   Dat zijn wij vrouwen! Xxx

   Reply
 • Florentine

  12 april 2017

  Wat kan je toch leuk schrijven!! Een cadeautje hoort inderdaad ingepakt te zijn. Ik vind het altijd super leuk om cadeaus in te pakken <3

  Reply
  • Cynthia

   12 april 2017

   Juist ja! Ingepakt is het, Haha. Dank je wel voor je compliment Florentine. 😉

   Reply
 • Aneta

  12 april 2017

  Hahaha ja dat zijn mannen! Mijn vent presteert het altijd om helemaal NIKS te kopen. Ik heb mezelf in die tijd aangeleerd dat ik dus degene ben die naar de winkel moet om iets leuks te kopen.

  Reply
  • Cynthia

   12 april 2017

   Echt Aneta? Dat heeft Victor altijd wel gedaan. Hij is altijd attent met kaartjes versturen enzo. Gelukkig heeft jouw vent dan JOU! Waar zouden de mannen zijn zonder ons??

   Reply
 • Natasja

  12 april 2017

  Ooohh zo herkenbaar! Al moet ik zeggen dat mijn vriend wel attent is. Hij wil alleen altijd alles op het laatste moment pas kopen, waardoor het echt een snel-snel gekocht iets is. En ik besteed rustig een hele dag aan het zoeken voor iets bijzonders.

  Reply
  • Cynthia

   12 april 2017

   Dat ken ik wel! Ik ben niet zo dol meer op uren slenteren en koop iets dat me aanspreekt. Dat kan ook in de eerste de beste winkel zijn. Als het maar passend is en wat ik zoek. Dan ga ik ook vaak op het laatste moment. Goh, dat jij daar een dagtaak van kunt maken!

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  12 april 2017

  Gelukkig waardeert mijn vriend het wel als ik cadeautjes overdreven inpak. Ik vind het namelijk leuk om er ook nog stickers en andere freubeltjes op te doen.

  Reply
  • Cynthia

   12 april 2017

   Nog vrolijker! Xx

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg