Werken op een oude school

 

oude school

Gisteren was een bijzondere werkdag. Ik werkte in gebroken diensten. Zo ging ik de tussen de middag opvang verzorgen (met collega’s), had ik even pauze, om vervolgens naschoolse opvang aan te bieden. Maar mijn hart ging open bij het werken op een oude school.

Fijn om op zo’n oude school te werken

Ik houd van oude scholen en gebouwen. Ze doen me denken aan mijn eigen basisschool vroeger. Zo’n karakteristieke trap naar boven, met betonnen treden, versleten deurposten en de oh zo vertrouwde geur. Precies zoals vroeger. Echt typisch zo’n oude school. Je ziet ze niet meer zo vaak aangezien ze allemaal naar de vlakte gaan. Dat vind ik altijd zo verdrietig. Daarom was ik er gisteren door geroerd. Het werk wat ik daar deed is van een heel ander kaliber als ik gewend ben. Je krijgt te maken met schoolgaande kinderen die gezamenlijk hun lunch komen eten. Heel schattig om te zien hoe goed zij de regels kennen, netjes in de rij staan en hun vingertjes in de lucht steken wanneer ze iets willen. Een meisje keek me bewonderend aan en zei: “Mijn moeder heet ook Cynthia”, een volgend meisje vond mijn make-up zo mooi, een ander wees naar mijn riem en zei: “Deze vind ik echt mooi”. En dat ene verdrietige jongetje, dat kleine manneke nog. Dat daar zo met zijn traantjes op het houten bankje zat. Gelukkig kon ik hem eventjes troosten en over zijn ruggetje wrijven. Ondanks het feit dat dit niet mijn gebruikelijke doelgroep is, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik inmiddels goed om kan gaan met alle leeftijden. Het voelt fijn.

Volgende adres

En toen de werkzaamheden klaar waren en ik weer in mijn autootje stapte, voelde ik enkel tevredenheid. Dankbaarheid. Ik vind het allemaal zo leuk. Een uurtje had ik pauze en dronk ik koffie bij de man. Om vervolgens pakjes klaar te leggen en weer naar het volgende adres te gaan. Ditmaal een buitenschoolse opvang, waar ik ook zo fijn heb gewerkt. Samen met wat kinderen kokoskoekjes bakken en orde houden. Hartstikke leuk! Werken in de oude school en later, gevoelsmatig, in een clubhuis vond ik echt super. Vandaag ben ik vrij. Zittend aan de koffie geniet ik na van de afgelopen werkdagen. Zo moet het zijn. Morgen mag ik in een andere woonplaats de tussen de middag opvang gaan verzorgen, om in de middag weer naar dezelfde BSO als gisteren te vertrekken. De dames vonden het fijn dat ik er was, zo benoemden ze. En ik heb er tevens heerlijk gewerkt.

🌷 Liefs Cynthia 🌷

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

8 Comments

 • Marloes

  16 mei 2018

  Oh wat heerlijk dat je zo lekker hebt gewerkt! Wat een genot is dat als je je plekje vindt <3

  Reply
  • Cynthia

   16 mei 2018

   Ja dat voelt wel echt als thuis komen!! X

   Reply
 • Ingrid

  16 mei 2018

  Wat een prachtige invulling van je “werkbare” leven.
  Zo mooi en beeldend beschreven. Wat een goeie energie zal je hier van krijgen.

  Reply
  • Cynthia

   17 mei 2018

   Wat fijn dat het beeldend over is gekomen. Ik krijg er inderdaad energie van, al lig ik nu nog wel heel lekker in mijn bed.

   Reply
 • Charel

  17 mei 2018

  Fijn om je enthousiasme te lezen, fijn om een echte boost daarvan te krijgen x

  Reply
  • Cynthia

   17 mei 2018

   Inderdaad Charel! X

   Reply
 • Zo wat is jouw leven weer veranderd! Leuk om te lezen. Fijn dat je het weer naar je zin hebt! Fijn dat je werk zoveel energie geeft.

  Reply
  • Cynthia

   18 mei 2018

   Ja inderdaad, heel erg veranderd weer binnen korte tijd!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in