Wie aait míj?

 

Dit is Jack. Mijn lieve, über schattige, Perzische kater. Maar zoals elke kat is het maar net hoe het hem uitkomt. Want er zijn momenten dat hij mij totaal niet ziet staan. En op de meest ongunstige tijden eist hij het vervolgens op om geaaid te worden. Maar of ík daar dan zo’n zin in heb?

Hij moest niets van mij weten

Katten zijn echt eigenaardig en zo veranderlijk als het weer. Toen wij Jack kochten, was ik werkelijk dol op hem. Helemaal verbaasd over zijn tamheid ook. Het liefst wilde ik de hele dag met hem knuffelen of hem aaien. Maar hij op zijn beurt, moest de eerste jaren totaal niets van mij weten. Alleen de meiden waren in beeld. Tot mijn grote frustratie, want ik hield juist zo van hem. Toen nam ik een kat voor mijzelf (maar dat is een heel ander verhaal). De laatste maanden is Jack ineens ook verliefd op mij, en natuurlijk ben ik daar hartstikke blij mee. Alleen kiest hij er een niet zo heel handig tijdstip voor uit.

Wie aait mij!?

Het holst van de nacht dus. Meestal moet ik eens per nacht even naar het toilet. Jack snapt hoe zoiets werkt, en dat ik vervolgens ook weer boven kom. Dan loop ik de zoldertrap op en zie ik daar zo’n oranje vlek op mijn gedeelte van het bed staan. Want ja, zonder lenzen ben ik verder stekeblind. Daar héb je hem weer, denk ik dan weleens. Met man en macht duwt hij zijn kop  tegen mijn handen. En laat zijn lichaam pontificaal tegen mij aan vallen. Soms heb ik wel een paar aaitjes voor hem over hoor. Maar dan denk ik: Daahaaag Jack. Wie aait mij wanneer ik dat wil!?

Katten vind ik heerlijk. Ik ben echt een kattenmens. Maar s’nachts wil ik gewoonweg slapen.

🎀 Liefs Cynthia 🎀

www.webshop.eentheelepelgeluk.nl

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

10 Comments

 • Ingrid

  30 september 2017

  Hahaha geweldig.
  Ons “oude” poesebeest komt in principe niet boven maar ik ben zwaar de pineut op de bank. Niet van me af te slaan. Zolang ik rechtop blijf zitten blijft mevrouw liggen maar zodra ik maar nijg tot onderuit zakken ligt ze bovenop me te pruttelen en is klaar voor de grote aai sessies:)

  Reply
  • Cynthia

   30 september 2017

   Haha, heerlijk toch. Op de bank is nog fijner. EN overdag. Toevallig deed Jack dat afgelopen week een keer. Heerlijk!

   Reply
 • Christa Schrijft

  30 september 2017

  Ik heb zo’n hond die dat doet… bloedirritant!

  Reply
  • Cynthia

   30 september 2017

   En een stukje groter ook..

   Reply
 • Rachel

  30 september 2017

  hahahah heerlijkheid!! heb ook altijd katten gehad en die waren ook zo uhhh kuttekoppen soms hahah

  Reply
  • Cynthia

   30 september 2017

   Haha, die heb je er ook bij. De mijne zijn sweet. Gelukkig…

   Reply
 • ilona

  1 oktober 2017

  hahahaha heerlijk om te lezen om deze blog en zo herken baar alleen de professor mag niet op de slaapkamer dus die volgt me naar het kleinste kamertje en eist daar zijn knuffels op voor ik weer mijn bed in kan nu zitten we gezellig heel vroeg in zwolle onder de dekens op de bank te knuffelen en hij ligt heel hard te knorren poezelig vriendje jack ga zo door met knuffels op eisen van je personeel fijne dag lieverds knuffels voor jullie

  Reply
  • Cynthia

   1 oktober 2017

   Geniet maar fijn van de professor dan! Leuk dat het herkenbaar is. Daar doe ik het voor. Xxx

   Reply
 • Inez

  1 oktober 2017

  Hahaha, ik heb ook een kat, Fons, die net hetzelfde doet! Hij is zelfs onze wekker! 5 minuten voor onze alarmklok afgaat, staat hij steevast naast ons bed te miauwen voor wat aandacht!

  Reply
  • Cynthia

   1 oktober 2017

   Oh wat grappig. En dan naast het bed gaan staan in plaats van erop springen. Grappige beestjes zijn het toch!!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg