Run motivatie voor de koude maanden.

door

Ik voel ze weer: hardloop- vibes. En om anderen hiermee te besmetten én mezelf te blijven motiveren, heb ik een paar heel laagdrempelige tips voor jullie. Om ook daadwerkelijk te gaan rennen! Juist nu het buiten kouder wordt en sneller donker. Je kúnt het ECHT! Want als ik het kan…. 

Vermenigvuldigende vetcellen óf een baywatch-lijf?

I know: Het ís wat lastiger om je schoenen uit de kast te trekken, jezelf in je strakke pakje te hijsen en dan ook nog eens te gaan rennen. Als het buiten koud wordt dan… Want als de regendruppels ruw tegen je raam slaan en jij je heerlijk hebt genesteld bij de open haard, kán de optie om binnen te blijven aantrekkelijker lijken. Maar is het dan uiteindelijk nog zo aantrekkelijk, als je na een dergelijke winter met een veelvoud aan deze keuze, de balans opneemt? En je tot je grote spijt moet concluderen dat je vetcellen zich uit alle macht hebben zitten vermenigvuldigen? Als je voor deze optie wenst te kiezen, stop dan met lezen! Maar als je (met een vooruitziende blik), aankomende zomer aan het strand wilt liggen met een baywatch lijf, read up.

door

Pamela Anderson, maar dan zonder de boobs.

Laat ik vooropstellen: Ik heb écht niet een lijf om in een baywatch-achtige serie rond te hupsen. Maar doordat ik hardloop, voel ik me wél Panela Anderson. Zonder de boobs weliswaar. Nu is het een tikkeltje overdreven natuurlijk, zoals ik het omschrijf. Maar hardlopen verandert mijn zelfbeeld in positieve zin. Ik ben na een run namelijk strakker, slanker en gewoon een stukje knapper. In mijn hoofd dan. Bovendien geeft het feit dat ik mezelf zover heb gekregen, mij een flinke dosis zelfvertrouwen. Ik heb het namelijk gewoon gekund. En dat geeft me het gevoel dat als ik dit kan, ik zoveel meer zal kunnen. Alles om precies te zijn!

door

3 laagdrempelige tips.

Nu kan ik je uiteraard wel een aantal mega-tips gaan geven, maar wat ik je meegeef zijn enkel wat laagdrempelige. Want je kunt tenslotte beter klein beginnen (of verdergaan waar je gebleven was), dan op de bank eindigen met een zak chips. En aan het eind van de rit tien kilo zwaarder. Toch? Hierbeneden dan ook 3 eenvoudige tips. Makkelijker kan niet!

 1. Wat ik je wil als eerst wil adviseren, is om gewoon te gaan. Jij bent de baas! Geef jezelf die welbekende schop en go. Die eerste stappen ben je misschien not amused, door de kou. Maar oh, je vliegt als je eenmaal warm bent. En dan ben je zo gelukkig!
 2. Ren korte afstanden van max 5 km. Dan ben je binnen een half uurtje weer thuis. Dit vooruitzicht maakt het gemakkelijker om te gaan, dan wanneer je weet, dat je pas over 1,5 uur thuis zult zijn.
 3. Kies voor een route door woonwijken. Het is veiliger (met name als je in het donker gaat) én gezelliger. Zo kun je lekker naar binnen gluren bij anderen en zien hoe lui zij wel niet zijn. Zo vergeet je compleet dat je überhaupt aan het rennen bent.

Het vooruitzicht van een grote Latte Machiatto en een douche na afloop, is voor mij alleen al een feestje op zich. En om jullie nog even extra een hart onder de riem te steken: ik haatte vroeger sporten. En dus ook hardlopen. Maar liefde voor hardlopen kun je oefenen. Met doorzetten en blijven gaan. Dus, waar kies jij voor? Pamela andersom, óf jezelf in tweevoud?? Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

10 Comments

 • Dewi

  23 november 2016

  Goed bezig! Heerlijk dat je die runningflow heb. Ik heb hm een paar jaar terug ook gehad. Deed mee aan allemaal runningeventjes..was zelf bezig voor de halve… Totdat ik 1,5 jr terug aan m’n schouder werd geopereerd, was bijna een jaar aan het herstellen hiervan. Ik heb mijn “runningflow” nooit meer terug gevonden sport wel, maar die schoenen blijven in de kast liggen ….

  Reply
  • Cynthia

   23 november 2016

   Dat herken ik zo Dewi. Ik kan mezelf ook zo moeilijk motiveren steeds, na mijn butt- jaar. Maar toch lukt het mij steeds weer het op te pakken. Ik kom van ver, dus dan ben ik ZO blij! Voorheen rende ik samen met mijn man rond de 30 kilometer!

   Reply
 • Dewi

  23 november 2016

  Knap hoor! Ben altijd wel “jaloers” als ik andere zo ziet lopen, Pff maar ben het totaal kwijt. Ik liep vaak met een groep “de brugrunners” op dinsdagavond en donderdagavond, dat hielp wel ..

  Reply
  • Cynthia

   23 november 2016

   Nou, mocht je een keer zin en tijd hebben.. Je bent welkom!

   Reply
 • Aneta

  24 november 2016

  Ahh, wat goed van je! Hardlopen is zo heerlijk. Hoeveel keer in de week ga je? Bij mij is het een periode van af en aan. Ik heb me gister dus voorgenomen dat ik nu zou gaan (deze ochtend). Maar nu lig ik in bed en is het des te moeilijk om te gaan. Maar wat je zegt: als je bent geweest, dan voel je je gelijk een maatje minder

  Reply
  • Cynthia

   24 november 2016

   Sinds 1,5 week 3 X per week. Ik ben nu alweer geneigd elke dag te gaan, maar ik hou het vooral luchtig. Dan weet ik dat ik het beter volhoud. Ik ga ook bewust in de avond. Ik voel me dan fitter en kan ik nog wat langer in bed blijven. Xx

   Reply
 • Marieke

  24 november 2016

  Oh wat heerlijk! En wat een goede tips!

  Reply
  • Cynthia

   24 november 2016

   Dank je wel Marieke! X

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  25 november 2016

  Als je echt geen puf hebt helpt het om tegen jezelf te zeggen: Ik hoef vandaag maar 15 minuten te lopen.

  Aangezien je na die 15 minuten nog weer naar huis moet, kom je uiteindelijk mooi op 30 minuten uit ; )

  Reply
  • Cynthia

   25 november 2016

   Juist Nicole!! Dan heb je toch maar weer een fijn half uurtje meegepikt!! Vanavond ga ik ook weer ‘even’.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg