Worden wij nou zo dik, of zijn de maten verkleind? 

Esperansa, mijn oudste, is onlangs nogal geschrokken. Na een middagje shoppen in Rotterdam, liet ze mij na thuiskomst meteen haar aankopen zien. Vervolgens trokken wij onze conclusie. 

Was zij niet gewoon heel dik geworden ? 

Want wat was nou het geval? Ze trok in de winkel haar normale kledingmaat 36 aan. Gewoon een leuke jeans. Maar tot haar schrik kreeg zij deze niet eens over haar bovenbenen. Uiteindelijk moest zij maat 40 pakken. En begon ze te twijfelen of ze nu niet ineens heel dik was geworden.

Ze hebben de maten aangepast

Hiervan ben ik overtuigd. Ook ik moet ineens voor (voor mijn doen) king-sized maten gaan. Maat 40 is voor mij dus abnormaal! Deze moet ík dan ook pakken, terwijl ik altijd maat 38 nodig heb. Wat nu maat 40 is, oogt als een maat 36. En  dan nog ziet het er erg krapjes uit. Hij zou zo voor maat 34 door kunnen. Zo laat men je echt gewoon Miss olifant voelen. Het toonbeeld van nu? Ik drukte mijn dochter op het hart dat ze niet aan zichzelf moet twijfelen. Ze is hartstikke slank! Het ligt niet aan jou, zei ik haar. Het ligt aan de maten. Kijk daar dus niet naar. Want een maat zegt tegenwoordig kennelijk helemaal niets. Men laat ons gewoon denken, dat we plussized zijn. Niet zo gek, dat al die tiener meiden aan zichzelf gaan twijfelen.

Conclusie:

Wij zijn niet dik. De kleding  is tegenwoordig gewoon belachelijk klein. En daarom heb ik gewoon lak aan mijn maat, vandaag de dag. En ik kijk dus gewoon naar hoe ik en we eruit zien. 

Loop jij ook tegen de veranderde kleding maat aan? 

🎀Liefs Cynthia.🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

30 Comments

 • ilona

  6 mei 2017

  mooi gezegd zo is het je bent goed zoals je bent maten zeggen niet zo veel ik zit nu op 38 soms 40 nu in duitsland een jog jeans gekocht maat 36/38 je bent mooi zoals je bent dikke knuffels voor jullie fijne dag samen

  Reply
  • Cynthia

   6 mei 2017

   Dat zeker! Dank je Ilona. X

   Reply
 • Christa

  6 mei 2017

  Nee heb ik eigenlijk geen last van! Ik zit al jaar in dag in maat 40/42.
  Blousejes zit ik in maat 44/46 omdat ik ze anders van boven niet dicht krijg
  Maar maten zeggen mij niet zoveel eigenlijk.
  Als ik me er maar lekker in voel.

  Reply
  • Cynthia

   6 mei 2017

   Daar heb je ook echt gelijk in hoor Christa. Het is heel belangrijk je goed te voelen in kleding! X

   Reply
 • Marieke

  6 mei 2017

  Ben er ook van overtuigd dat ze het op die manier doen. Mooie en eerlijke blog!

  Reply
  • Cynthia

   6 mei 2017

   Dank je Marieke! Ze doen het echt zo. X

   Reply
 • Mooier Leven

  6 mei 2017

  Zeg dat wel! Die maten zie ik meer als een richtlijn welke kleding ik in eerste instantie pak, maar per merk verschilt het zo, dat ik de ene keer een ’s moet pakken en de andere keer een xl. Allebei geen problemen meer mee, ik weet zelf hoe ik eruit ziet en uiteindelijk gaat het erom dat de kleding lekker zit en leuk staat!

  Reply
  • Cynthia

   6 mei 2017

   Dat klopt. Per merk of winkel verschilt het nogal. Ik merk in elk geval wel, dat een aantal winkels de maten drastisch heeft verkleind. En ik ben het met je eens: draag dat wat lekker zit en mooi staat!

   Reply
 • Nancy

  6 mei 2017

  Oh ja, vooral de rokken en broeken van h&m hebben dat. Ik kijk niet eens meer naar de maat, als t maar past!

  Reply
  • Cynthia

   6 mei 2017

   Klopt Nancy. Primark kan er ook een houtje van..

   Reply
 • rachel

  6 mei 2017

  ik loop altijd te klote met maten als ik zo even mag tiepen, kleuterkleding komt eerst en ja daar is gewoon niet wat vrouwelijks in haha dus kan niet echt over de maten mee praten maar de meiden hebben 34 en 36 en dat is tot nu toe nog steeds hetzelfde gebleven. andere winkels andere maten? zou best kunnen toch!!

  Reply
  • Cynthia

   6 mei 2017

   Kleuter kleding is niet vrouwelijk nee. Pas jij niet in een kleine dames maat? xxs ofzo?

   Reply
 • Sarah

  6 mei 2017

  Leuke blog! Anyway wat die maten betreft bij winkels als h&m en zara voel ik mij altijd huge. Die maten kloppen niet haha. Pak daar altijd 1 a 2 maten groter. Soms klopt het wel, dan ga je twijfelen.

  Reply
  • Cynthia

   6 mei 2017

   Thanx! H&M weet je inderdaad heeuul ‘fijne’ gevoelens te bezorgen! Zolang wij daar maar boven staan en wel beter weten, is er niets aan de hand! 😉

   Reply
  • Cynthia

   6 mei 2017

   Ik probeer op jouw site te komen Sarah, maar het lukt niet om door te linken..?

   Reply
   • Sarah

    8 mei 2017

    Hoi cynthia, klopt ben zelf nl geen blogger, maar lees wel graag blogs. Heb al zoveel artikelen op jouw blog gelezen. Meid wat zijn jullie sterk! Ik hoop oprecht dat uiteindelijk alles goed komt. Moet haast wel met zo’n instelling als die van jou.

    Reply
    • Cynthia

     8 mei 2017

     Oh dank je wel Sarah. Ik was in de war met een andere blog. Wat een prachtige woorden van jou. En wat fijn dat jij mijn blogs leest. Daar doe ik het voor. Ik hoop ook zo dat alles goed komt hier!! Ik doe mijn best. Hartstikke bedankt! Xxxxx

     Reply
 • Ingrid

  6 mei 2017

  Vooral voor die meisjes zoals de jouwe is het vreselijk. Er wordt ze bijkans een eetstoornis aangepraat.
  Zelf kijk ik niet maar maten. Ik ken mezelf. Ben veel te zwaar maar weet wat ik aan kan of niet…..meestal op het oog. Broeken is een crime omdat ik wel een dik achterwerk maar wel een smalle taille heb.
  Toch hou ik van kleding en vind het een sport om leuke, en bij mij passende kleding, te zoeken en vinden.
  En jij én je dochter zien er geweldig uit. In wat voor maat dan ook:)

  Reply
  • Cynthia

   7 mei 2017

   Voor de meiden van nu, is het wel heel heftig ja. Leuk dat jij, ondanks dat je jezelf te zwaar vind, toch je best doet er leuk uit te willen zien. Dat maakt een vrouw mooi! Laten zien wie je bent, ongeacht de maat. En super bedankt voor het lieve compliment, voor mij & mijn dochter!!! X

   Reply
 • Sandra

  7 mei 2017

  Dat de maten kleiner zijn geworden is stiekem wel in mijn voordeel. Ik ben klein en smal, dus voor mij is het de afgelopen tijd makkelijker geworden om iets te vinden haha. Maar ik moet ook wel zeggen dat ik soms bijvoorbeeld een XS in mijn handen heb en denk: dit had een M kunnen zijn. Het verschilt zó erg! Best gek natuurlijk, maar we zullen het er maar mee moeten doen… Gewoon naar hoe je er uit ziet kijken ja, niets van die maten aantrekken!

  Reply
  • Cynthia

   7 mei 2017

   Precies, dat bedoel ik. Fijn dat het in jou voordeel is in elk geval & Thanx voor jouw bijdrage! 😉

   Reply
 • Evelyne

  7 mei 2017

  Dat probleem ken ik. Ikzelf merk wel dat ik bij het ouder worden ook breder word *kuch* maar de maten in de kledij is soms zo verschillend dat als ik ga passen er zeker 10 in mijn pashokje hang. Waarvan er dan minstens 1 of 2 echt passen. Vergeet dan vooral niet naar de prijs te kijken..

  Reply
  • Cynthia

   7 mei 2017

   Klopt hoor. Prijs vind ik ook belangrijk. Ik hou van lekker goedkoop shoppen. Best een sport! 😉

   Reply
  • Cynthia

   8 mei 2017

   Evelyne: ik kan niet op jouw site komen. 😉

   Reply
 • Charel

  7 mei 2017

  Ik stem hier ook mee in hoor! Altijd 38 gehad en nu soms zelf 42 ik voel me echt een varken haha!

  Reply
  • Cynthia

   7 mei 2017

   Lekker boeiend Charel. Jij bent een heel knappe meid!

   Reply
 • dirk1heidi

  7 mei 2017

  De maten zeggen me niet echt veel.. Alleen vind ik het wel soms verveled dat ze in sommige winkels kleine maatjes hebben en dat je daar dan jammer genoeg niks kan kopen..

  Reply
  • Cynthia

   7 mei 2017

   Dat is zeker jammer inderdaad. Maar er blijven gelukkig nog genoeg leuks winkels over. 😉

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg