Een zakelijke blog onderhouden. Is dat moeilijk?

Sinds twee maanden bestuur ik vol passie mijn webshop met Tante Betsy jurkjes.ย  Iets dat ik werkelijk geweldig vind, maar waar ik wel de nodige werkzaamheden in steek. Wat voor mij inmiddels onmisbaar is geworden, is een blog inbouwen in je winkel. Zo kan dat je vele voordelen opleveren. Ik benoem ze vandaag, dus lees vooral mee naar wat ik hierover inmiddels mocht leren.ย 

Voordelen van een zakelijke blog

Ja, dat er voordelen aan kleven is voor mij duidelijk. Ik ga voor een warm en persoonlijk contact met mijn gasten. Gewoon omdat dit mijn persoonlijkheid belichaamd, en ik dit graag wil doorvoeren in mijn bedrijf. Net als mijn blog, wil ik graag dat de winkel echt is en mij. Ik vind dat belangrijk voor een vertrouwd gevoel. Dit komt weer ten goede aan de band die ik graag opbouw met de dames die bij mij willen kopen. Zij zien geregeld het gezicht achter de shop, en weten op wie ze kunnen terugvallen. Daarnaast vind men het ook interessant om wat meer over de achtergrond van een winkeleigenaar te weten. Dat kun je natuurlijk heel goed bereiken met je zakelijke blog.

SEO

Wat ook een groot voordeel is van het onderhouden van een zakelijke blog, is je uiteindelijke vindbaarheid in Google. Deze methode vergt meer tijd, maar is goedkoper dan adverteren. Daarnaast pluk je hier op de lange termijn je vruchten van. Oude blogs worden jaren later nog steeds opgepikt en kunnen een potentiele gast naar jouw shop leiden. Google houdt van sites die in beweging zijn, en door regelmatig content toe te voegen, voldoe je hieraan. Een van de redenen voor hen, om een site omhoog te waarderen.

Hoe moeilijk is het?

En dan nu de belangrijke vraag, of zakelijk bloggen moeilijk is. Schud ik op deze blog alle stories uit mijn mouw, op mijn zakelijke blog heeft mij dit in het begin de grootste moeite gekost. Nu echter, begin ik ook daar mijn draai te vinden. Ik dacht aanvankelijk, dat zakelijk bloggen per definitie strak moest zijn. Maar dit blijkt helemaal niet het geval! Potentiele gasten willen juist graag de persoon achter de shop leren kennen. Het mag best losjes dus. En nu ga ik daar dus helemaal op los. Ik plaats artikelen met een lekker persoonlijk tintje, en vind het heerlijk. Hoe kan het ook anders, wanneer je over je passie schrijft!?

Voorbeelden titels:

Heb je geen inspiratie over de onderwerpen waarover je zou kunnen tikken? Ik geef je enkele voorbeelden:

 • Bloggen over je overwinningen
 • Nieuw te introduceren diensten
 • Het ontstaan van de onderneming
 • De nieuwe collectie die eraan komt
 • Vragen die klanten je stellen verwerken in een blog
 • Zaken die men echt moet weten over jouw diensten

Enzovoort en zo verder. Je kunt best creatief zijn, wanneer je maar buiten de box denkt. Nog inspiratie nodig? Kijk dan even op mijnย zakelijke blog.

Liefs Cynthia

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

20 Comments

 • Mooier Leven

  14 november 2017

  Zakelijk bloggen is inderdaad niet moeilijk, de tijd ervoor vinden is dat soms wel ๐Ÿ˜‰

  Reply
  • Cynthia

   14 november 2017

   Het neemt inderdaad veel tijd in beslag, maar ik krijg er steeds meer plezier in! Blog jij ook op Een kopje Tekst? X

   Reply
   • Mooier Leven

    14 november 2017

    Ja ik heb er wel een blog, maar ben zo druk met schrijven voor mijn klanten dat ik niet aan schrijven voor mezelf toekom haha!

    Reply
    • Cynthia

     14 november 2017

     Dat is alleen maar een goede zaak!

     Reply
     • Mooier Leven

      14 november 2017

      Haha ja dat is zo!

     • Cynthia

      14 november 2017

      ๐Ÿ™‚

 • Nancy

  14 november 2017

  Goed van je hoor!

  Reply
  • Cynthia

   14 november 2017

   Dank je wel. Tja, gedreven & vastberaden hรฉ.. xxx

   Reply
 • darinanykl

  14 november 2017

  Goed en inspirerend bezig!

  Reply
  • Cynthia

   14 november 2017

   Dank je wel. ๐Ÿ™‚

   Reply
 • Michelle

  14 november 2017

  Slim! Zolang je het ook leuk vindt om te doen, waarom zou je het dan laten? En aangezien je graag schrijft zeg ik twee vliegen in een klap ๐Ÿ˜‰

  Reply
  • Cynthia

   14 november 2017

   Precies, ik vind het zalig. En bied mij straks een beter plekje op Google!! ๐Ÿ˜‰

   Reply
 • Ingrid

  14 november 2017

  Het past gewoon bij je. Hopelijk gaat het, tot nu toe, zoals je had verwacht. Of had je misschien heel andere verwachtingen of helemaal geen verwachtingen?

  Reply
 • Cynthia

  14 november 2017

  Het past echt onwijs bij me. Ik had en heb grote verwachtingen. Ik geloof in hard werken, en dat dit succes oplevert. Of het aan mijn verwachtingen voldoet is nog te kort om echt uitspraak over te doen. Ik hoorde laatst dat je een webshop twee jaar moet geven. Komt Goeeed Ingrid!

  Reply
  • Ingrid

   14 november 2017

   Natuurlijk komt het goed, lieve Cynthia.

   Reply
   • Cynthia

    14 november 2017

    Ah lief. Dikke knuf.

    Reply
 • Rachel

  15 november 2017

  het neemt idd tijd in beslag!! ik schrik wel eens hoelang ik met iets bezig ben hahah maar ja het is en blijft zo leuk he ๐Ÿ˜€

  Reply
  • Cynthia

   15 november 2017

   Houd jij ook een zakelijke blog bij? Ja, voor jezelf werken is super!

   Reply
 • Dewi

  15 november 2017

  Heel slim. Jij bent mijn voorbeeld ๐Ÿ˜‰

  Reply
  • Cynthia

   15 november 2017

   Wat leuk te horen. Dank je meid!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg