Zo stoer was ik als kind

Aangezien ik meer alleen doe de laatste jaren, dacht ik ineens aan mijn kindertijd. Toen ik veel alleen ondernam & de stoerste dingen deed. Maar ook dat ik dit helemaal niet erg vond. Het zette me aan het denken. 

Ik was een heel zelfverzekerd kind

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik het nu soms lastig vind. Dat komt omdat ik gewend ben alles samen te doen. Misschien went het nog eens. Net als toen. Mijn zusje was erg ziek. Ze had een ernstige vorm van Astma en mijn ouders vreesden dat ze de vijf niet zou halen. Het was ernstig met haar gesteld en elke week opnieuw belandde ze in het ziekenhuis. Hierdoor was ik genoodzaakt veel alleen te ondernemen. En eerlijk, ik vond het heerlijk! Een heel zelfverzekerd kind was ik. Ik deinsde nergens voor terug. Dit moet mijn natuurlijke karakter zijn geweest.

Vreemden vroeg ik gerust om geld

Zodra ik vrij was van school, wist ik niet hoe snel ik er weg moest racen op mijn rode fiets. Je vond me op daken en in bomen. Altijd was ik op ontdekkingsreis. Wanneer ik zag dat er ergens een week verder een spel te doen was, dan gaf ik me op. Keurig op tijd was ik dan op de afgesproken plek. In mijn eentje. Geweldig vond ik dat. Zo heb ik menig prijs gewonnen met playback shows en andere spellen waarbij ik het middelpunt van de belangstelling was. En ik kende totaal geen verlegenheid. Ook vroeg ik mensen in winkels gerust om wat geld. Zo kwam ik eens 0,10 cent tekort, en ben ik het gewoon aan een willekeurige mevrouw gaan vragen. Zij wist van gekkigheid niet hoe ze moest reageren. Ze zal wel gedacht hebben: wat een brutaal kind. Ik kreeg de centjes overigens niet, maar ik had wél lef.

Kracht

Alleen op pad zijn gaf me een zekere kracht. En wat heeft het me zelfstandig gemaakt. Ik kon de wereld aan. Ik denk dat als er niet zulle nare dingen waren gebeurd tijdens de afsluiting van mijn jeugd, ik later nooit zo onzeker zou zijn geworden. Inmiddels ben ik wel weer zelfzeker. Maar het was een lange weg. Ik heb echt vreselijk veel overwonnen.

Daarom moet je vertrouwen blijven hebben in jouw ik. Want zelf kun je heel veel! 

🎀 Liefs Cynthia. 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

10 Comments

 • alovelyadventurenl

  23 juni 2017

  Jammer eigenlijk hè dat bepaalde gebeurtenissen iemands leven totaal overhoop kunnen halen en op zn kop kunnen zetten. Ik weet dat het soms een lange weg is om je eigen ik weer terug te vinden (sommige vinden hun eigen ik helaas nooit meer) daarom heb ik altijd zoveel respect voor mensen die het gevecht wel willen aangaan. Prachtig!

  Reply
  • Cynthia

   23 juni 2017

   Ja, dat is heel erg eigenlijk. Ik vind het ook knap als men ‘boven Jan’ komt. Maar het is wel een strijd!

   Reply
 • Mooier Leven

  23 juni 2017

  Haha ik was als kind ook fearless, daar ben ik nog aan t werken om weer terug te krijgen 😉

  Reply
  • Cynthia

   23 juni 2017

   Echt? Joh wat grappig. Dat komt wel weer! X

   Reply
 • Ingrid

  24 juni 2017

  Lieve Cynthia. Wat een mooi en indringende blog heb je weer gemaakt om met ons te delen.
  Ook ik was al op m’n 17e zelfstandig en op mezelf door omstandigheden, maar zeker niet zelfverzekerd.
  Nog doe ik het liefst alles ‘selluf’.

  Reply
  • Cynthia

   24 juni 2017

   Oh wat lief dat je dat zegt Ingrid! Dank je wel. Van selluf doen wordt je wel heel zelfstandig. Liefs! 🙂

   Reply
 • Christa

  24 juni 2017

  Van zelluf moeten naar zelluf willen!

  Reply
  • Cynthia

   24 juni 2017

   Ja, ook een goede!

   Reply
 • roeloveintheair

  24 juni 2017

  Powerrrr! Dat je lef hebt blijkt wel uit je keuze om je eigen winkel te beginnen. En wat een leuke foto. Ik had exact dezelfde pop. Tineke heette de mijne. Er is ook zon zelfde foto van mij en die pop gemaakt. In zon zelfde retrobruine setting.

  Reply
  • Cynthia

   24 juni 2017

   Dank je wel! Ja het is best lef. En wat grappig zeg, dat je dezelfde pop had en er zo’n zelfde foto van jou is gemaakt. Vast met net zo’n blond koppie als mij. X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg