De voordelen van Hondenweer

Herfst is één van mijn favoriete seizoenen. Natuurlijk ben ik geen fan van die enorme hoeveelheden regen, die er de afgelopen dagen over ons land viel. Maar tóch kan ik ook daar de voordelen van bedenken. Want er is genoeg om er binnenshuis iets kneuterigs van te maken. 

Snertweer kan best zijn charme hebben

Iedereen klaagt over het weer, altijd en overal. Daar hoeven wij met zijn allen niet uitgesproken over te raken. Zelf deed ik er deze week ook weer actief aan mee. Want wie vind regen nou leuk om doorheen te moeten?! Om over je kinderen die het op de fiets moeten trotseren, nog maar te zwijgen. Daar heb ik pas écht last van. Maar wanneer je vrij bent is het heus zo’n ramp niet. Je moet alleen zorgen dat je boodschapjes gehaald zijn, en je niets tekort komt. Want, in de onderstaande opsomming laat ik je zien dat je er echt wel iets van kunt maken. En heeft hondenweer zelfs zijn charme. Laten we eerlijk zijn. Geniet jij er op sommige momenten niet stiekem gewoon (een beetje)van?

 

Bijvoorbeeld

 • Wanneer je warm & gedoucht met je dekentje op de bank bent gekropen
 • De kaarsjes sfeervol branden
 • Warme koffie jouw buik vult
 • Je mooie films kunt kijken
 • De regen tikt op de ramen, en jij in je bedje ligt
 • Wanneer jazzy klanken jouw Living vullen
 • Je ondertussen wijntjes drinkt
 • Op het internet kunt surfen
 • Je ongegeneerd een Tokkie outfit kunt dragen
 • Jouw stoofpotje uren pruttelt op het vuur

Geloof me: over een maand of twee ben ik dit weer Spúúgzat. En wil ik zowat jankend de lente weer in. Maar hé, dit is Nederland. We moeten hiermee dealen. Natúúrlijk zijn er vet genoeg nadelen van hondenweer te bedenken. Wanneer je eruit moet bijvoorbeeld. Maar misschien kom ik dáár een andere keer op terug. 

🎀 Liefs Cynthia 🎀

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

26 Comments

 • roeloveintheair

  16 september 2017

  Mee eens! Zo heeft elk seizoen iets! Maar ik ben het op eens ook zat. Heb ik ook id zomer trouwens. Dan ben ik weer toe aan winterse gezelligheid

  Reply
  • Cynthia

   16 september 2017

   Precies. Elk seizoen heeft wat. Ik ben de zomer op den duur ook zat hoor. Ik ben meer een lente liefhebber ook..

   Reply
 • Esperañsa

  16 september 2017

  Dit weer is inderdaad heeerlijk wanneer je een échte huismus bent. Lekker de hele dag je favoriete films/series kijken, terwijl het buiten tekeer gaat, hihi ❤️

  Reply
  • Cynthia

   16 september 2017

   Een huismus zoals jij. En ik natuurlijk. Laat buiten de hel maar losbreken wanneer je vrij bent.. XXX MAMAAA

   Reply
 • Nicole

  16 september 2017

  Ik vind het een heel gezellig jaargetijde, ik kan alleen echt niet tegen de kou. Zodra de temperatuur beneden 21 graden gaat, ben ik niet meer op te warmen. Mijn ledematen veranderen heel snel in ijsklonten en dat is zelfs aan de witte vingers te zien. Mijn man begrijpt er echt niets van. Het fijne is dan weer dat hij me dan lekker opwarmt, want hij is een altijd draaiende kachel. Zelfs de kinderen komen me dan extra knuffelen op me warm te houden 🙂
  Maar verder wel een fijne tijd inderdaad, met warme dekens, drankjes, kaarsjes… en: stamppot! Jaja, de eerste staat voor vanavond op de planning. Kijken we met z’n allen weer naar uit 😉

  Reply
  • Cynthia

   16 september 2017

   Heb jij het ook zo gauw koud? Ik herken het. Ook weer zo’n nadeel. Heerlijk om dan zo een kachel mannetje en kinderen tot je beschikking te hebben. En als je nou heel dik gekleed bent, in lagen ofzo? En uggs? Dat werkt bij mij wel. Jaaa, stamppot is heerlijk in de herfst! Geniet ervan vanavond! Xx

   Reply
   • Nicole

    16 september 2017

    je wil niet weten hoeveel laagjes ik in de winter soms aan heb, hahaha. Als een mummie op de bank. Vanavond in eder geval lekker van de stampport genoten 😉

    Reply
    • Cynthia

     16 september 2017

     Oh, zonder succes dan.. Fijn dat de stamppot smaakte!!! Fijne avond.

     Reply
     • Nicole

      16 september 2017

      Dank je wel, jullie ook X

     • Cynthia

      16 september 2017

      Dank je wel 🙂

 • Rachel

  16 september 2017

  ik vind het niet zo erg mits ik er veel op uit moet maar als ik dan weer mijn dingen heb gedaan en lekker thuis de mijn kloffie aan kan vind ik het prima en vind ik het nog gezellig ook, lekker kaarsjes aan, muziekje op en chilling modus on 😀

  Reply
  • Cynthia

   16 september 2017

   EN onze tokkie outfit niet te vergeten, Whaha!

   Reply
   • racheltjuh

    16 september 2017

    WAHHAHAHAH ja kloffie is tokkie outfit schat, dont care als het maar lekker zit 😀

    Reply
    • Cynthia

     16 september 2017

     Precies!! Xxx

     Reply
 • Mooier Leven

  16 september 2017

  Oh ik vind regen vooral heerlijk als ik ga slapen, lekker naar het gekletter luisteren ♡

  Reply
  • Cynthia

   16 september 2017

   Ja, dat is heerlijk!

   Reply
 • Aneta

  16 september 2017

  Ieder seizoen heeft zijn charmes. Ik vind het heerlijk om met dit soort dagen thuis te rommelen. Vanavond gaan de kaarsjes weer aan en plof ik op de bank met een filpmje en toastjes met brie, heerlijk!

  Reply
  • Cynthia

   16 september 2017

   Oh lekker Aneta! Ik zie het voor me.

   Reply
 • Anniek

  16 september 2017

  Inderdaad, ieder seizoen heeft iets. Herfstochtenden zijn ook zo lekker, hoe het dan ruikt buiten. En zolang de regen in buien valt – en niet uit zo’n grijze wolkenmassa die niet van wijken weet – vind ik het allemaal prima. Lekker cosy 🙂

  Reply
  • Cynthia

   16 september 2017

   Precies! Die specifieke geur is inderdaad fijn. Ik ruik hem nu ook, want het zolderraam staat open!

   Reply
 • Ingrid

  17 september 2017

  Sorry…..ik ben écht van de gezelligheid met kaarsjes, warme douche en dan met m’n ma flodder outfit op de bank, maar toch haat ik werkelijk de herfst. Triest weer, vallende bladeren die vieze zooi achterlaat en de lange lange winter met z’n korte dagen er nog achteraan plakt. En koud. Bah haat. Hoezo sombermans hahaha. Geef mij maar de lente met het ontluikende groen en de zon. Nooit genoeg zo’n wat mij betreft.

  Reply
  • Cynthia

   17 september 2017

   Oh, maar van de kaarsjes en gezelligheid kun je denk ik wel (een pietsie beetje) genieten op herfstavonden. Maar ik begrijp jouw gevoel wel. Herfst kan echt somber aandoen en echt iets met je humeur doen. Tuurlijk snap ik dat. Ik hoop dat het dan naar snel lente mag worden voor jou. Dát is tevens mijn allerliefste seizoen. Eens!!

   Reply
 • Kreanimo (@IlseVerhoeven81)

  17 september 2017

  Yay voor kaarsjes en dekentjes!
  Lampjes en warm binnen zitten!

  Ja, gezelligheid kan ook met snertweer!

  Reply
  • Cynthia

   17 september 2017

   Precies!

   Reply
 • alovelyadventurenl

  18 september 2017

  Ik ben een echte koukleum en ben daarom heel blij dat wel in het zonnetje wonen. Maar ik mis de herfst en de winter ook wel hoor. Elke seizoen heeft zo zn charme

  Reply
  • Cynthia

   18 september 2017

   Dat kan ik me voorstellen dan. Maar inderdaad hoor. Alles zijn charme..

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg