Hoe belangrijk is hygiëne & verzorging voor jou?

verzorging

Hey vrouw. Welkom weer op dit blog vandaag. Ik heb onlangs wat Posts voorbij zien komen bij anderen, en heb meteen inspiratie opgedaan voor het schrijven van dít artikel. Sommige vrouwen gaven hierbij aan zichzelf te versloffen. Anderen douchen niet elke dag. Bepaalde vrouwen wijten dit aan het moederschap, anderen aan drukte. Vandaag is mijn dag om te zeggen hoe ik hier persoonlijk in sta.

Een paar x per week douchen

Respect voor iedereen en andermans gewoonten. Daarover gaat dit blogje vandaag ook niet. Ik spreek vanuit mezelf. Hoe ik omga met hygiëne, hoe belangrijk ik verzorging vind. Natuurlijk hoop ik op interactie met jullie, vrouwen aan de andere kant van dit scherm. Zodat ik ook weet hoe jullie over de verzorging van de vrouw (én man) denken. Want die is even belangrijk, vind ik tenminste. Ik kan me persoonlijk niet voorstellen dat ik, mijn kinderen, of mijn man, maar een paar keer per week zouden douchen. Maar het feit dat het wel gebeurd, kan ik best wel ruiken hier en daar. Als ik een jumbo inloop of bij de bakker op mijn broodje sta te wachten.

Mijn drukte of het moederschap zijn voor mij nooit een belemmering (geweest)

Voor mij is persoonlijke hygiëne regel 1. Elke dag douchen is een must, evenals een goede crème en een makeupje. Een geurtje mag hierbij niet ontbreken, dat voelt dan weer zo kaal. Ik vind het belangrijk voor iedereen om schoon en fris te zijn. Jong of oud. Het maakt de omgang met de ander prettiger en zelf schoon zijn voelt voor jezelf zekerder, omdat je nooit bang hoeft te zijn dat een ander je op een onaangename manier ruikt. Ik vind het heel fijn om me fris te voelen en af en toe een walm van mijn eigen parfum op te vangen. Daar geniet ik van. Ik heb overigens het moederschap of mijn drukte van alledag, mij nooit laten belemmeren om anders met mijn persoonlijke verzorging om te gaan.

Hoe denk jij erover? Hoe belangrijk is dit voor jou?

🌷 Liefs Cynthia 🌷

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

14 Comments

 • Naomi

  17 april 2018

  Nou, dat weet jij van mij wel Cyn 😉

  Ik als alleenstaande moeder moet er niet aan denken om ook maar één dagje douchen over te slaan (blehhh) en dat geldt natuurlijk ook voor mijn kleine…

  Kinderen maken zichzelf juist vies iedere dag, dus nee, bij mij is zoiets ondenkbaar.

  Ik werk geregeld thuis en ook dan moét ik echt gedouched hebben voor ik aan t werk ga want een hele dag in mijn pyama ongedouched achter een beeldscherm zitten?? No Thanks, nogmaals: ondenkbaar….

  Ik hou ervan dat ik en mijn zoontje lekker ruiken en dat onze kleding idem dito fris ruikt en een geurtje mag evenmin ontbreken (ook mijn zoontje krijgt vaak een lekker luchtje op).

  Grt
  Naomi

  Reply
  • Cynthia

   17 april 2018

   Ik weet het schat! We zijn echt zussen. X

   Reply
 • Charel

  17 april 2018

  Super leuk artikel om eens te lezen, heel anders maar zo eerlijk en mooi! Ik ben wel dat ik zelf fris en fruitig moet zijn hoor voor ik me echt lekker mezelf voel. Even douchen, makeupje op, je kent het wel haha!

  Reply
  • Cynthia

   18 april 2018

   Dank je Charel! Dat jij een fris en fruitig typje bent, spat van de foto’s op Instagram af! Top, daar houd ik van.

   Reply
 • Ingrid

  18 april 2018

  Sta er precies hetzelfde in. Lekker fris gedoucht, bij avonddienst wel 2 x, en lekkere geurtjes horen er gewoon bij.
  Vreselijk vind ik het ook als anderen vies ruiken.
  Je hebt zweet én zweet:)
  Ook “mijn oudjes” krijgen van mij altijd een lekker geurtje op na wassen of douchen en worden lekker ingesmeerd met een bodylotion
  Geurbeleving:)

  .

  Reply
  • Cynthia

   18 april 2018

   Heerlijk om gelijkgestemden te lezen. En wat schattig dat je jouw oudjes lekker insmeert & een heerlijk geurtje bij hen opdoet. Dat verdienen ze!!

   Reply
 • Rachel

  18 april 2018

  hygiene is prio nr 1 hier!! douchen, handen wassen na alles en schone kleding anders ben ik dood ongelukkig echt waar

  Reply
  • Cynthia

   18 april 2018

   Heerlijk mensje ben je toch ook!!

   Reply
 • Ilona

  18 april 2018

  Mooi cynthia zo doe ik het ook iedere dag. Onder de douche met doucheolie
  En dan klaar voor een nieuwe frisse dag
  Vind het heel belangrijk schoon en fris zijn voor jezelf en je omgeving
  Knuffels lekker slapen lieverds

  Reply
  • Cynthia

   18 april 2018

   Heerlijk om te lezen. Het is voor een ander ook veel fijner in de omgang met jou!

   Reply
   • Ilona

    18 april 2018

    Zeker cynthia knuffels

    Reply
    • Cynthia

     18 april 2018

     Dikke knuffels terug!

     Reply
 • roelina

  19 april 2018

  Mooi geschreven, echt een [pracht artikel. Ik ben met je! Ik douche elke dag. Een must vind ik het niet overigens, wel dat je jezelf elke dag op zijn minst wast! Mijn kinderen wassen wij elke dag, maar doen ze niet iedere dag in bad. daarvoor vind ik hun huidjes nog te teer. Maar dat ze schoon moeten zijn, lijkt me uitgemaakte zaak. Randen onder de nagels bijvoorbeeld, gruwel ik echt van. Ik houd nagels altijd kort, van mijzelf maar ook van de kinderen. Het staat niet alleen onhygiënisch, het IS ook onhygiënisch en geeft kansen op ziektes.

  Reply
  • Cynthia

   19 april 2018

   Fijn om te lezen dat je dit artikel mooi vind. Dat doet me altijd weer goed.
   Elke dag douchen is gewoon heerlijk. Voor mij echt een must. 🙂

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in