Wat stop jij allemaal in de droger?

Ik ben nu ongeveer tien jaar in het bezit van een droger.  In de tussentijd is er wel al een vervanger gekomen hoor.😉  Ik bezie het hebben van zo’n apparaat als een ware luxe. Ok, ik heb dan wel niet altijd zin in wasdag. Maar wat zou ik zonder mijn droog vriendinnetje moeten?


Wat mág er allemaal in de droger? 

De grote vraag blijft: wat stop je er nu eigenlijk allemaal in? Ik bedoel, wat is veilig & verantwoord? Als in, het behoud van je kleding en de kleuren ervan. Ikzelf volg eigenlijk vooral mijn gevoel.

Dit doe ík erin:

 • Handdoeken
 • Sport outfits
 • Bikini’s
 • Spijkerbroeken welke ik te groot heb gekocht & dus een maatje kleiner wil hebben
 • T-shirts
 • Zwarte dingen die kleurvast zijn
 • Kussenhoesjes
 • Badkamer matjes
 • Wc kleedjes
 • De hondenmand
 • Kattenmandjes
 • Hand & theedoeken
 • Ondergoed
 • En alle overige dingen, waarbij ik erop vetrouw dat deze goed blijven


In één dag alles wegwassen

Ik durf niet alles in de droger te stoppen. Zo hang ik de meeste zwarte, felgekleurde of kwetsbare kleding op, en durf ik nieuwe kleding ook niet in de droger te laten mee draaien. Uit angst dat het krimpt, verkleurd of uit vorm raakt. Verder gaat er bij mij best veel in, zoals je kunt lezen. Hoe handig. Een groot voordeel met een droger: als je echt een flinke wasmand hebt, kun je deze in 1 dag wegwassen. Wat een luxe dus ook.
Vandaag heb ik weer wasdag. En heb ik er wél zin in. Ik heb namelijk maar een klein wasje. Dat heet ‘bijhouden’. Waarvoor gebruik jij de droger allemaal? 


🎀 Liefs Cynthia. 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

28 Comments

 • Mooier Leven

  19 juni 2017

  Bij ons gaat hetzelfde in de droger denk ik. Wij hebben er sinds 2 jaar eentje en zijn er super blij mee. Eerst vonden we t altijd overbodig en gisteren zei mijn man ineens dat hij niet meer zonder zou kunnen Haha!

  Reply
  • Cynthia

   19 juni 2017

   Nou, wat toevallig dat hij dat zei. Toch wel heel erg handig!

   Reply
 • ilona

  19 juni 2017

  hoi wat veel doe je er in hier kleden kussens van knuffel handdoeken beddegoed en oude te grote shirts pyamas fijne zonnige dag samen knuffels voor jullie lieverds

  Reply
  • Cynthia

   19 juni 2017

   Klopt Ilona! Wij zijn met vier personen. Dan is dat best gemakkelijk & fijn. Super zeg, dat jij er ook eentje hebt voor jou en knuffel! Jij ook een heel mooie dag!!

   Reply
 • Michelle

  19 juni 2017

  Wat veel in vergelijking bij ons haha! Bij ons alleen handdoeken, washandjes, rompertjes en beddengoed. Al het andere hang ik op. Ik vind de was een van de minst erge klusjes om te doen 🙂

  Reply
  • Cynthia

   19 juni 2017

   Dat blijkt! Ik vind het altijd zo fijn, als ik al mijn was meteen weg heb. Ik hang altijd wel kwetsbare dingen op, zoals je kunt lezen. Dan ruik ik de was nog heerlijk op de overloop. Maar ik vind het vervelend om een hele zolder vol te hebben hangen. Wat jij doet is heel zuinig hoor! Dat is een groot voordeel. X

   Reply
 • Nancy

  19 juni 2017

  Bij mij gaat alleen de handdoeken enz. erin! Niks van kleding en ondergoed. Tenminste, mijn ondergoed niet!

  Reply
  • Cynthia

   19 juni 2017

   Echt? Dat van je mannetje wel?

   Reply
   • Nancy

    19 juni 2017

    Ja die van hem wel maar bh s en lingerie gaan er niet in.

    Reply
    • Cynthia

     19 juni 2017

     Ik begrijp het! 😉

     Reply
 • rachel

  19 juni 2017

  alles behalve kleding!! maar nu met het mooie weer gaat alles lekker naar buiten en gebruiken we de droger helemaal niet!

  Reply
  • Cynthia

   19 juni 2017

   Dat weet ik, want ik zie jouw droog molentje vaak in vlogs!!

   Reply
 • alovelyadventurenl

  19 juni 2017

  Oh heel jaloers hier. Ik wou dat ik een droger had. Ik moet altijd de was buiten hangen. (Wat natuurlijk ook heerlijk is) maar was uit een droger is altijd zo lekker zacht! Afgelopen winter hebben we veel regen gehad en dan droogt de was dus niet buiten. Soms deed ik er wel een paar dagen over voordat de was droog was en dan vaak ook nog met een klein straalkacheltje ervoor. Lekker primitief haha

  Reply
  • Cynthia

   19 juni 2017

   Jeetje. Dat zou je niet zeggen. Ik zie altijd zon voor me, geen regen in dat gebied. Kun je de was bij regen niet binnen hangen dan?

   Reply
 • Marieke

  19 juni 2017

  En ik maar denken dat ik veel in de droger deed. Hier gaat ook het beddengoed er nog bij. Of het moet net als nu lekker warm zijn. Dan hang ik het buiten aan de lijn. Wat ik in de zomer toch al veel doe, want dan ruikt het zo lekker 🙂

  Reply
  • Cynthia

   19 juni 2017

   Ja, dat ruikt heerlijk! En nee: je bent niet de enige. 😉

   Reply
 • Alles van mijn man gaat dezer dagen in de droger! Hooikoorts, weet je wel!
  En alles wat tweedehands gekocht is ook – om de een of andere reden durf ik het daar wel mee.
  Maar bijvoorbeeld mijn jurk van Tante Betsy, die jij op de foto aanhebt in het roze, die zal ik dus nooit in de droger doen!

  Reply
  • Cynthia

   19 juni 2017

   Dat klopt. Een Tante Betsy jurk mag never nooit in de droger!! Felle kleuren doe ik er ook nooit in, dat vervaagt. Tweedehands en hooikoorts gerelateerde problemen, zijn wel wat meer droger waardig!

   Reply
 • Roelina

  19 juni 2017

  Oh wat veel zeg? Ik doe alleen de bonte was erin. Handdoeken, beddengoed en ondergoed ed. Gewone kleding gaat in de lijn. Het hangt op onze zolder en is altijd binnen no time droog

  Reply
  • Cynthia

   19 juni 2017

   Ja, het blijkt veel te zijn. Aan de reacties af te lezen althans.. Ik hang toch nog wel een en ander op. En eigenlijk is het op de zolder best gauw droog.

   Reply
 • Ingrid

  19 juni 2017

  Ook ik doe bijna alles in de droger. Alleen linnen, overhemden en kwetsbaar materiaal, met kraaltjes of zo, niet.
  Manlief klaagt soms wel dat z’n T-shirts zo kort worden:)

  Reply
  • Cynthia

   19 juni 2017

   Oh Haha! Blote buik visioenen, krijg ik hierbij. Bij mij krimpt het eigenlijk niet. En inderdaad, het kwetsbare durf ik ook niet hoor.

   Reply
 • Gera

  19 juni 2017

  Ik doe bovenkleding in het algemeen niet in de droger. Op de één of andere manier durf ik er niet zo op te vertrouwen dat dat goed blijft.

  Reply
  • Cynthia

   19 juni 2017

   Dat kan ik me goed voorstellen. Mijn delicate shirts en die van mijn gezinsleden, hangen ook vaak op de lijn.

   Reply
 • Naomi

  19 juni 2017

  Nou ik heb sindskort ook een droger en ik vind t echt fantastisch hoor!! Voorheen kon ik mijn handdoeken vouwen en bij wijze van spreken zo neerzetten, zo hard waren ze! Gelukkig nu heeeeerlijk zachte handdoeken en beddengoed. Ik gooi wel gewoon alles erin want die van mij droogt maar op 40 graden dus kan ik er ook weinig aan verzieken 😉 Maar die geur blijft zooo heerlijk lang hangen nu en ik hoef bijna niets meer te strijken dus ik vind t een onmisbaar ding inmiddels haha! Xx

  Reply
  • Cynthia

   19 juni 2017

   Heerlijk hé? Tegenwoordig zijn de drogers wat ‘milder’. Ik vind de geur ook goed blijven hangen in kleding of handdoeken. Mmmm. Enjoy!

   Reply
 • Sheila

  20 juni 2017

  We hadden een combi, maar die is stuk gegaan. Nu hebben we een nieuwe wasmachine, maar zonder droger. De oude was ook al 15 jaar oud en maakte een hels kabaal. Hij staat in de gang, naast de kinderkamers, maar ze slapen er gewoon door heen. Desondanks wilde ik zelf van het lawaai af. Omdat ik verwacht dat we met 2 kinderen die later als ze groot zijn veel dingen gaan doen, we veel moeten wassen. Wilden we dus geen combi meer, zodat we meer tegelijk konden wassen. De droger halen we later wel eens. Ik gebruik dat ding namelijk nauwelijks. Alleen voor handdoeken en beddengoed.

  Reply
  • Cynthia

   20 juni 2017

   Dus jij hangt alles op? Ik vind het dan wel zalig ruiken. Alleen om die reden zou je je kleding ophangen. Een combi lijkt me lastig. Met stuk gaan enzo. En als je het nu zo red, waarom ook niet? X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in